4 lipnja, 2024
Objavio: cekom

FOREST4EU: Potpisan Memorandum o razumijevanju za pokretanje hrvatskih Operativnih skupina u šumarstvu i agrošumarstvu

Od 03. do 04. lipnja 2024. godine u Opatiji je održana 21. Drvno-tehnološka konferencija pod visokim pokroviteljstvom Sabora i Vlade RH, koja je okupila brojne drvoprerađivače, šumare, prerađivače biomase, trgovce drvom i namještajem, investitore, sveučilišne i srednjoškolske profesore te predstavnike nadležnih institucija.

Na konferenciji su se okupili predstavnici drvoprerađivačkog i šumarskog sektora jugoistočne Europe, koji su razgovarali o ključnim izazovima i prilikama u šumarskom, drvno-prerađivačkom i energetskom sektoru, te o stanju na tržištu i mogućnostima za unaprjeđenje prilika u obrazovanju, uporabi novih tehnologija i većem korištenju EU sredstava.

Na konferenciji je predstavljen projekt FOREST4EU te potpisan Memorandum o razumijevanju s Fakultetom agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka, Fakultetom šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba, Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Hrvatskim šumama d.o.o., Hrvatskim drvnim klasterom, Hrvatskim savezom udruga privatnih šumoposjednika i Hrvatskim šumarskim institutom.

Memorandumom o razumijevanju (MOU) iskazana je spremnost i odlučnost da se ulože zajednički napori za snažniju zastupljenost sektora šumarstva i agrošumarstva u Strateškom planu Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027., te da se ostvari suradnja kroz pokretanje Operativne skupine u okviru Programa ruralnog razvoja RH u sektoru šumarstva i agrošumarstva.

Vijesti

Posljednje objave

Skip to content