22 rujna, 2022
Objavio: cekom

DFTB projekt za primjenu blockchain tehnologije (Obzor 2020.): Održana Završna konferencija i projekt odabran za predstavljanje u Lisabonu

21. rujna 2022. godine, u kazalištu Regina Elisabetta u Bukureštu (Rumunjska) održana je završna konferencija projekta „Podrška poljoprivredno-prehrambenim zajednicama i mrežama u jugoistočnoj Europi kroz razvoj usluga digitalnog praćenja i kvalitete hrane korištenjem blockchain tehnologije – DFTB“.

Konferencija je održana u hibridnom formatu (uživo i online), a projekt su provodili Green Digital Innovation HUB (Rumunjska), Tera Tehnopolis (Hrvatska), Smart Village (BiH), Hadas Bar (Izrael), Cuspis d.o.o. (Hrvatska) i Centar kompetencija Vukovarsko-srijemska županija (Hrvatska).

Rješenje razvijeno u okviru DFTB projekta, financiranog od strane SmartAgriHubs kroz Obzor 2020, usklađeno je sa strategijom Europske unije Od polja do stola. Ima jedinstven i inovativan karakter kroz sposobnost stvaranja sigurnog i transparentnog opskrbnog lanca za poljoprivredno-prehrambene proizvode od farme do krajnjeg potrošača.

S ponosom objavljujemo da je naš projekt DFTB odabran za predstavljanje na Završnoj konferenciji SmartAgriHubs, koja će se održati u Lisabonu (Portugal) od 26. do 28. rujna 2022., a bit će predstavljen 27. rujna 2022. u 3. dijelu radionice – Upotreba blockchaina u digitalizaciji poljoprivrede i prehrane.

[av_gallery ids=’5511,5509,5505,5503,5501,5499,5497′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-3oij5k’ admin_preview_bg=”]

Vijesti

Posljednje objave

Skip to content